Szoláriumozni egészségesen

 – Miért is javasolt az EU- csöves szolárium használata?  – Azért, mert az UV sugárzása az egészséges tartományon belül van, így a napfénynek a jótékony hatásai érvényesülnek. (A-vit. D-vit. kalcium beépülés…) Az UV sugárzás azért veszélyes, mert az raktározódik a bőrünkben, és később egészségügyi problémákat eredményezhet. (“A bőr nem felejt.”)  A gyorsbarnitó csövek hatása olyan, mintha nyáron a déli napra mennénk ki napozni.  Lehet, hogy hamarabb barnulunk, de az felületes és ezért hamarabb le is kopik. Az EU csöves szolárium nem sokkolja a bőrt,  fokozatosan mélyebb rétegekben, tartósabb barnaságot eredményez. Mindenki maga dönti el, hogy minek teszi ki a bőrét.

– Mindenképpen tartsuk be a fokozatosság elvét. Az bőrtípustól és a  szolárium cső erősségétől, illetve az aktuális bőrszínünktől is függ, hogy hány percel kezdjük és hány percre emeljük fokozatosan a szoláriumozási időt. EU csöves szoliba (nem fogunk megégni) akár minden nap járhatunk addig, amíg el nem érjük a kívánt színt. Utána színmegtartásként heti 1x vagy 2x ajánlott.

 – A szoláriumkrémek használata azért javasolt, mert nem csak védelem a bőrnek, hanem segítik az egyenletesebb, mélyebb barnulást. Ugyanis  azokon a területeken, ahol nem olyan bő a vérellátás nehezebben barnulunk. Ha azon a területen kicsit erősebben dörzsöljük be a krémet, akkor azzal serkentjük a vérkeringést, plusz a benne lévő hatóanyagok segítségével még szebb és mélyebb barnaság érhető el. A krémek nem utolsó sorban még abban is segítenek, hogy ne száradjon ki a bőrünk, hidratált, ápolt selymes és puha maradjon. A zsíros bőr mindig jobban és gyorsabban barnul, ezt sose feledjük. Száraz bőrűeknek fokozott ápolás szükséges előtte és utána is, s az eredmény nem marad el. Ugyanis, ha a bőr nem fehéredik ki és nem hámlik  le gyorsan, akkor a barnaság is látványosabb és tartósabb.